petg kunststof

PETG Kunststof

Technische/engineering kunststof

Polyethyleentereflataat Glycol, afgekort PETG, is een veelzijdige kunststof die bekend staat om haar transparantie, slagvastheid en chemische bestendigheid. Vanwege haar unieke combinatie aan eigenschappen is er een breed scala aan toepassingsmogelijkheden.

PETG kunststof

PETG is een duurzaam en resistent materiaal dat vele mogelijkheden biedt voor binnen- en buitentoepassingen. Daarnaast is het gemakkelijk te vormen en eenvoudig te bewerken, waardoor het een scala aan mogelijkheden biedt.

Diverse toepassingen van PETG

Een van de nadelen van PETG is de krasbestendigheid, net als de warmtebestendigheid. PETG kan maar tot temperaturen van +70 °C. Het materiaal is eenvoudig te recyclen, waardoor het een milieuvriendelijke variant is voor verschillende toepassingen. Daarnaast wordt dit materiaal ook veelal gebruikt voor medische en farmaceutische toepassingen vanwege de steriliseerbaarheid van het materiaal.

PETG kunststofbewerking

Bij BLW Kunststoffen zijn we gespecialiseerd in het bewerken van PETG kunststof. Met ons geavanceerde machinepark kunnen we PETG onderdelen verspanen die voldoen aan de specifieke eisen van onze klanten. Met onze focus op kwaliteit en nauwkeurigheid streven we ernaar om de verwachting van onze klanten te overtreffen. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan