Kunststoffen

Kunststoffen vormen de ruggengraat van talloze producten en processen in uiteenlopende sectoren. Er zijn veel verschillende soorten kunststoffen op de markt met elk unieke eigenschappen. De kunststoffen die we bij BLW Kunststoffen verspanen zijn opgedeeld in twee verschillende soorten: High Performance en Technische kunststoffen.

peek[4]
PEEK
ptfe kunststof
PTFE
pai kunststof
PAI
pi kunststof
PI Kunststof
pei kunststof
PEI Kunststof

Het bewerken van High Performance kunststoffen

Het bewerken van high performance kunststoffen vereist expertise en precisie. Materialen zoals PEEK, PAI en PTFE staan bekend om hun uitmuntende mechanische sterkte, chemische- en hittebestendigheid. Ze zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende toepassingen, waarbij extreme omstandigheden het materiaal op de proef stellen.

kunststoffenpiramide

De kenmerken van verschillende soorten kunststoffen

Bij kunststof soorten wordt onderscheid gemaakt tussen technische kunststoffen en high performance kunststoffen. Technische kunststoffen bieden door de slagvastigheid en thermische stabiliteit een veelzijdig alternatief voor materialen zoals metalen. High performance kunststoffen, zoals de naam al aangeeft, worden voornamelijk gebruikt in extreme omstandigheden waar prestatie cruciaal is.

Elk type kunststof heeft unieke eigenschappen die het geschikt maken voor specifieke toepassingen. Bij BLW Kunststoffen begrijpen we het belang van deze eigenschappen bij het selecteren en bewerken van materialen voor onze klanten. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste kunststof? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze specialisten. We staan klaar om u verder te helpen!

Op maat gemaakte oplossingen

Bij BLW Kunststoffen begrijpen we dat elk project uniek is. Daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten op uw specifieke behoeften. Met ons geavanceerde machinepark kunnen we high performance kunststoffen zeer precies en nauwkeurig bewerken. Of het nu gaat om kleine enkelstuks of grote manifolds, ons machinepark is ontworpen om iedere uitdaging aan te kunnen. Ontdek ons machinepark door op onderstaande knop te klikken.

Ervaar onze kunst in kunststofbewerken bij BLW Kunststoffen

Bij BLW Kunststoffen staat ons team van experts klaar om u te adviseren over de beste materiaalkeuzes en bewerkingsmethoden om uw project tot een succes te maken. Neem vrijblijvend contact op en ervaar onze kunst in kunststofbewerken.

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan