peek ring

PEEK Kunststof

High Performance Kunststof

Polyetheretherketon, kort gezegd PEEK, is een typische hoogwaardige kunststof vanwege zijn sterke combinatie van eigenschappen. Het is de meest gebruikte high performance kunststof in de Nederlandse machinebouw mede dankzij haar ruime hittebestendigheid oplopend van -40°C tot 250°C met pieken tot 300°C.

Wat maakt PEEK zo uniek?

Door haar samenstelling aan eigenschappen is t PEEK zo uniek. De hoge materiaalstijfheid, de lage uitzettingscoëfficiënt en de uitstekende maatvastheid bieden in veel situaties de juiste oplossing. In situaties waarin stabiliteit hard nodig is kan PEEK de juiste uitkomst zijn. Door haar maatvastheid gebruiken we dit materiaal grotendeels voor precisieonderdelen.

Bewerkingsmogelijkheden PEEK

PEEK is eenvoudig te bewerken op alle verspanende manieren. Zoals eerder genoemd wordt het materiaal vaak gebruikt voor precisieonderdelen en komen de toleranties en afmetingen zeer nauw. In de meeste gevallen bewerken we deze kunststof dan ook met onze 5-assige freesmachines. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van de producten waarborgen. 

Hoe herken je PEEK?

PEEK is standaard verkrijgbaar in de kleur beige, zijn natuurlijke kleur. Het materiaal is stijf en kan niet worden gebogen, gevouwen of gevormd. Bovendien heeft PEEK een hoge hittebestendigheid en een zeer lage ontbrandbaarheid. Een handige manier om PEEK te identificeren, is door er met een puntje op te kloppen. Als je dit doet, zou je een heldere klank moeten horen.

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan