KUNSTSTOFFEN

Kunststoffen vormen de ruggengraat van talloze producten en processen in uiteenlopende sectoren. Er zijn veel verschillende soorten kunststoffen op de markt met elk unieke eigenschappen. De kunststoffen die we bij BLW Kunststoffen verspanen zijn opgedeeld in twee verschillende soorten: High Performance en Technische kunststoffen.

pom kunststof
POM
pa 6
PA
pc kunststof
PC
hmpe kunststof
HMPE
pmma kunststof
PMMA
petp kunststof
PETG Kunststof
pp kunststof product
PP

Waarom kiezen voor technische kunststoffen?

Door te kiezen voor technische kunststoffen kunnen bedrijven profiteren van een combinatie mechanische, chemische en elektrische eigenschappen, waardoor ze oplossingen bieden voor diverse toepassingen. Technische kunststoffen worden met name gebruikt ter vervanging van metaal of keramiek.

kunststoffenpiramide

De kenmerken van verschillende soorten kunststoffen

Bij kunststof soorten wordt onderscheid gemaakt tussen technische kunststoffen en high performance kunststoffen. Technische kunststoffen bieden door de slagvastigheid en thermische stabiliteit een veelzijdig alternatief voor materialen zoals metalen. High performance kunststoffen, zoals de naam al aangeeft, worden voornamelijk gebruikt in extreme omstandigheden waar prestatie cruciaal is.

Elk type kunststof heeft unieke eigenschappen die het geschikt maken voor specifieke toepassingen. Bij BLW Kunststoffen begrijpen we het belang van deze eigenschappen bij het selecteren en bewerken van materialen voor onze klanten. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste kunststof? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze specialisten. We staan klaar om u verder te helpen!

Betaalbare, maar sterke kunststoffen

In situaties waarbij er behoefte is aan verbeterde mechanische sterkte of hogere thermische bestendigheid, kiezen mensen vaak voor technische kunststoffen boven de meer gangbare standaardopties zoals PE, PP en PVC. Hoewel deze kunststoffen niet zo geavanceerd zijn of even kostbaar als high performance kunststoffen , bieden ze aanzienlijk betere prestaties dan hun standaard tegenhangers en zijn ze beter betaalbaar voor veel toepassingen.

Ontdek alle mogelijkheden bij BLW Kunststoffen

De mogelijkheden met kunststof zijn vrijwel eindeloos. Bijna niks is onmogelijk en dus denken we graag met u mee om u project tot een succes te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan