ptfe kunststof

PTFE Kunststof

High performance kunststof

PTFE, bekend als Teflon, is bestand tegen bijna alle chemicaliën. Daarnaast zorgt de materiaalzuiverheid ervoor dat het materiaal geschikt is voor direct contact met levensmiddelen, en hierdoor uitermate geschikt is voor de diverse industrieën en toepassingen.

PTFE Kunststof

Een andere opvallende eigenschap van PTFE is haar hoge hittebestendigheid. Het materiaal kan temperaturen tot meer dan 250 °C weerstaan zonder haar structuur of eigenschappen te verliezen. Een ander belangrijk kenmerk is haar lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor het materiaal geschikt is voor lagers, afdichtingen en andere glijdende onderdelen.

Het bewerken van Teflon

Door gebruik te maken van ons geavanceerde machinepark kunnen we PTFE op maat bewerken om te voldoen aan de specifieke eisen en specificaties van onze klant. Het materiaal is geschikt om verspanend bewerkt te worden. Daarnaast kan het ook goed bewerkt worden door middel van waterstraal- en laserstaal snijden. Vanwege de eigenschappen van PTFE is het niet mogelijk om het materiaal te lassen, te lijmen, of warm te buigen.

Ontdek alle mogelijkheden bij BLW Kunststoffen

Bij BLW Kunststoffen beschikken we over geavanceerde bewerkingsmogelijkheden om PTFE op maat te bewerken voor diverse toepassingen. Neem vandaag nog contact op met ons op om te bespreken hoe we u kunnen helpen met uw PTFE-projecten.

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan