pom kunststof

POM Kunststof

Technische/engineering kunststof

POM, voluit polyoxymethyleen is een hoogwaardige thermoplastisch polymeer dat bekend staat om haar uitstekende mechanische eigenschappen als slijtvastheid en temperatuurbestendigheid. Het materiaal, dat ook bekend staat als acetaal of polyacetaal, wordt met name gebruikt in de machinebouw of voedingsmiddelenindustrie.

Alles over POM Kunststof

POM Kunststof is een goed voorbeeld van een technische/engineering kunststof. Het is een sterke en vormvaste kunststof met een zeer lage wrijvingsweerstand, waardoor het ook in de buurt komt van een high performance kunststof. Het is een veel gebruikt materiaal in de machinebouw terwijl het ook schikt over een Food Grade, waardoor het ook geschikt is voor direct contact met voedingsmiddelen.

Het nauwkeurig bewerken van POM Kunststof

POM kunststof is gemakkelijk te bewerken, waardoor het geschikt is voor complexe onderdelen met strakke toleranties. Het kan worden verspaand, gefreesd, gedraaid, gezaagd en geboord worden met behoud van precisie en kwaliteit, wat het ideaal maakt voor maatwerkoplossingen in diverse industrieën. Ook is het materiaal bestand tegen slijtage, chemische stoffen en temperaturen van -40°C  tot 120°C, waardoor het een lange levensduur heeft.

Het precies bewerken van POM voor diverse toepassingen

Bent u op zoek naar een bedrijf die POM precies kan bewerken voor lagers, tandwielen, precisie onderdelen of andere toepassingen? Dan bent u bij BLW Kunststoffen op het juiste adres. Neem nu contact op en ontdek alle mogelijkheden!

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan