pmma kunststof

PMMA Kunststof

Technische/engineering kunststof

PMMA, ook wel bekend als plexiglas of acrylaat, is een heldere, harde kunststof met een uitstekende lichtdoorlaatbaarheid. Het materiaal is licht van gewicht en eenvoudig te bewerken. PMMA is hierdoor geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van machineonderdelen tot aan medische hulpmiddelen.

De eigenschappen van PMMA

Acrylaat staat met name bekend om haar gewicht en weerbestendigheid. Het is een zeer licht materiaal wat goed is bestemd tegen allerlei weersomstandigheden. Maar daarnaast heeft het ook eigenschappen als:

  • Een van de hardste thermoplastische kunststoffen en krasvast
  • Een lichtdoorlaatbaarheid van 92%
  • Kan worden gezaagd, gefreesd, geboord, gelijmd en gepolijst
  • Chemisch bestendig tegen veel chemicaliën

Waarvoor wordt het materiaal met name voor gebruikt?

Acrylaat kent door haar goede combinatie van eigenschappen vele diverse toepassingen. Het materiaal wordt vaak gebruikt voor constructieve toepassingen, zoals vloeistofmeters en kijkglazen, maar ook voor tandwielen en andere machineonderdelen. Naast het gebruik in de industriële sector, wordt het materiaal ook veel gebruikt in andere sectoren.

BLW Kunststoffen: de specialist in PMMA verspanen

Met al meer dan 40 jaar ervaring in het verspanen van PMMA weten we bij BLW Kunststof precies hoe we deze kunststof moeten bewerken om het beste resultaat te behalen. Met onze geavanceerde machines en vakkundige medewerkers kunnen we de meest complexe PMMA producten maken. Neem contact op voor alle mogelijkheden!

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan