pei kunststof

PEI Kunststof

High performance kunststof

PEI, of Polyetherimide, is een hoogwaardige kunststof met unieke eigenschappen die het perfect maken voor veeleisende toepassingen. Van voedselverwerkingsmachines tot medische apparatuur en industriële onderdelen, PEI is een veelzijdig materiaal dat in uiteenlopende omgevingen kan worden ingezet.

De eigenschappen van PEI

  • Hittebestendig: PEI kan langdurig temperaturen tot 200°C aan zonder vervorming of verlies van sterkte. Dit maakt het ideaal voor toepassingen in omgevingen met hoge temperaturen.
  • Chemisch resistent: PEI is bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, waaronder zuren, basen en oplosmiddelen. Dit maakt het geschikt voor gebruik in agressieve omgevingen.
  • Mechanisch sterk: PEI is een van de sterkste thermoplastische kunststoffen. Het heeft een hoge treksterkte, stijfheid en slijtvastheid.
  • Elektrisch isolerend: PEI is een uitstekende elektrische isolator en kan worden gebruikt in elektronische toepassingen.
  • Brandwerend: PEI is vlam dovend en voldoet aan de strengste brandnormen.

PEI bewerken bij BLW Kunststoffen

PEI is een amberkleurige kunststof met een hoge mechanische sterkte. Bij BLW Kunststoffen kunnen we PEI zeer eenvoudig verspanen en in sommige oplossingen zelfs lassen en/of lijmen. Met het geavanceerde machinepark en onze uitgebreide expertise kunnen wij zelfs de meest complexe componenten maken van PEI kunststof. Neem contact op en ontdek alle mogelijkheden!

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan