pc kunststof

PC Kunststof

Technische/engineering kunststof

PC Kunststof, ook wel polycarbonaat, is een veelzijdig en duurzaam thermoplastisch polymeer dat bekend staat om zijn uitzonderlijke eigenschappen. Het wordt veel gebruikt in verschillende industrieën vanwege zijn slagvastheid, hittebestendigheid en optische helderheid. PC is een populaire keuze voor toepassingen waarbij sterkte, veiligheid en esthetiek van cruciaal belang zijn.

De eigenschappen van polycarbonaat

Polycarbonaat staat bekend om zijn indrukwekkende eigenschappen die het tot een gewilde kunststof maken in diverse toepassingen. Enkele van de belangrijkste eigenschappen zijn:

  • Slagvastheid: PC is extreem slagvast, zelfs bij lage temperaturen, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarbij stoot- en valbestendigheid van essentieel belang zijn.
  • Hittebestendigheid: Het materiaal behoudt zijn vorm en sterkte bij hoge temperaturen, waardoor het geschikt is voor gebruik in omgevingen met verhoogde temperaturen.
  • Optische Helderheid: Polycarbonaat heeft een uitstekende optische helderheid, vergelijkbaar met glas, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarbij transparantie belangrijk is.
  • Chemische Bestendigheid: PC is bestand tegen vele chemicaliën, waardoor het geschikt is voor gebruik in omgevingen met blootstelling aan agressieve stoffen.

Bewerken van polycarbonaat

BLW Kunststoffen heeft veel ervaring in het bewerken van polycarbonaat. PC kunststof is in het bijzonder geschikt voor intensief gebruik en verleent zicht om goed verspaand, gelast en gebogen te worden. Neem contact op en ontdek alle mogelijkheden!

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan