pai kunststof

PAI Kunststof

High performance kunststof

PAI, oftewel Polyamide-imide, is een hoogwaardig polymeer met uitstekende mechanische eigenschappen en een goede kerfslagvastheid. Vanwege haar robuustheid en betrouwbaarheid wordt het PAI gebruikt voor het vervaardigen van onderdelen die zwaar kunnen worden belast.

PAI Kunststof

PAI kan moeiteloos hoge temperaturen (tot 260°C) weerstaan zonder materiaalvervorming. Het is echter niet lasbaar of buigbaar, maar wel verspaanbaar (draaien en frezen). PAI-producten, zoals tandwielen en lagers, worden vaak blootgesteld aan zware belasting en chemische invloeden. Wat niet altijd bekend is, is dat PAI ook bestand is tegen UV-, röntgen- en gammastraling.

PAI variant: Torlon

Torlon is een PAI variant en beschikt over vrijwel identieke eigenschappen. Door het diverse productieproces verschillen vooral de chemische samenstelling van de producten. Toch blijft het materiaal buitengewoon sterk met een hoge hitte- en chemische bestendigheid.

PAI bewerken bij BLW Kunststoffen

Wil je Torlon met precisie bewerken voor uw projecten? BLW Kunststoffen staat klaar om u te helpen. Onze expertise in het bewerken van Torlon zorgt ervoor dat u hoogwaardige en nauwkeurige onderdelen krijgt die perfect aansluiten op uw behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen ondersteunen bij het realiseren van uw projecten met Torlon.

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan