pa 6

PA Kunststof

Technische/engineering kunststof

PA, ook bekend als Polyamide of Nylon, is een hard, stijf, maar ook een geluiddempende kunststof. Het materiaal wordt herkend door zijn gelige gloed en het feit dat het absoluut niet te buigen is. Bij bewerking laat Nylon ook lange spanen zien, waar tijdens het productieproces van kunststof producten nauwkeurig rekening mee gehouden moet worden.

PA kunststof

PA Kunststof wordt naast de term ‘Polyamide’ ook aangeduid met andere benamingen zoals PA6, PA6+, Nylon, PA12 en Nylatron. Deze kunststof staat bekend om zijn uitzonderlijke slijtvastheid en uitstekende glij- en roleigenschappen. Het materiaal breekt niet bij zware belasting en is bestand tegen vele chemische stoffen. Door de hoge vochtopname is het doorgaans minder maatvast.

De bewerkingsmogelijkheden en toepassingen van PA

PA Kunststof is heel erg taai en het biedt uitstekende bewerkingsmogelijkheden. Het kan daardoor gemakkelijk worden aangepast aan verschillende toepassingen. Zo kunnen we polyamide eenvoudig frezen, draaien, lasersnijden en in sommige gevallen ook lassen en lijmen. Met een temperatuurbereik van -40°C tot +80°C wordt het materiaal vaak gebruikt voor glijlagers, tandwielen en transportrollen.

Uw specialist in het bewerken van Nylon

Bij BLW Kunststoffen zijn we gespecialiseerd in het bewerken van nylon. Met onze expertise en geavanceerde bewerkingsmogelijkheden kunnen we nauwkeurige en hoogwaardige onderdelen produceren die voldoen aan de specifieke eisen van uw project. Of het nu gaat om frezen of draaien, wij leveren op maat gemaakte oplossingen van topkwaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan voor uw project!

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan