NIEUWS

BLW Kunststoffen heeft de Robotcel bij BMO Autmation besteld

BLW Kunststoffen heeft bij BMO Automation een robotcel uit de Platinum serie besteld die gekoppeld zal worden aan een Hermle C32U bewerkingsmachine. Om precies te zijn gaat het hier om de PT50F die specifiek uitgerust is als Frontloader waardoor de robotcel een open uitvoering heeft, op deze manier kan de CNC machine via de voorzijde door de robot wordt beladen. De robotcel wordt naast de Hermle opgesteld om zo volledige vrijheid en toegang tot de machine te behouden. Tijdens productie wordt de omgeving beveiligd door een vloerscanner.

 

Deze zeer compacte robotcel (slechts 3,1 m²) is standaard uitgerust met 4 productlades maar is door BLW Kunststoffen uitgebreid met 3 extra productlades. Tijdens productie zijn deze laden toegankelijk voor de operator om bij te vullen of om producten te controleren, hierdoor wordt stilstand tot een minimum beperkt en is continue productie haalbaar.

 

Daarnaast is er gekozen voor de extra palletmodule waardoor er capaciteit is voor 8 pallets van 400x400mm. Deze geeft BLW Kunststoffen de mogelijkheid de opspanning op de machine te wisselen in een geautomatiseerd proces. Gecombineerd met de optionele en door BMO ontwikkelde Servogrijper is het mogelijk om producten van verschillende afmetingen in een bereik van 160mm, door elkaar heen te beladen. Na eenvoudige programmering stelt de servogrijper zelf de juiste maat en grijperdruk in voor het product, hierdoor zijn grijperwissels niet langer noodzakelijk en is de vakman niet nodig om de robotcel om te stellen naar een volgend onderdeel.

 

Met de aanschaf van de BMO Pt50F inclusief de vele verschillende opties verzekert BLW Kunststoffen zich ervan dat ook ‘s nachts en in het weekend volcontinu productie gedraaid kan worden.

 

De robotcel wordt in week 20 verwacht.

 

 

ESEF 2018

Van 20 tot en met 23 maart 2018 vindt de ESEF weer plaats. De belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, bewerking en verwerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. BLW Kunststoffen is ook dit jaar weer aanwezig tijdens deze beurs. U kunt ons vinden in hal 1, stand 01.C161.

 

Persbericht Tech Events 2018

Brainportbedrijven helpen jongeren met beroepskeuze.

Eenentwintig bedrijven in de Brainportregio organiseren van februari tot en met april een Tech Event voor leerlingen van vmbo en havo. Het moment voor jongeren mét hun ouders om zich te oriënteren op de beroepen die de Hightechsector in de Brainportregio te bieden heeft. Begin 2017 bezochten 500 leerlingen met ouders deze zogenoemde Tech Events.

 

Kijken, luisteren en beleven

Brainport Industries College organiseert jaarlijks met zijn leden de Tech Events. Eén Event per bedrijf, zodat leerlingen mét ouders de beroepen in voornamelijk de metaalbewerking in verschillende bedrijven kunnen meemaken. Leerlingen kunnen zich voor meerdere Tech Events aanmelden. Kijken, luisteren en beleven is het motto. De bedrijven laten de leerlingen en hun ouders de hedendaagse beroepen in de Hightech sector beleven. Zo krijgen zij antwoord op de vragen: Is het beroep leuk, past het type bedrijf bij me en heb ik aanleg voor het vak? De Tech Events helpen de leerlingen een keuze te maken door de beroepen te laten beleven in de echte bedrijfsomgeving.

 

De praktijk: basis voor een succesvolle carrière

Jaarlijks worden er circa 20 Tech Events georganiseerd door de ruim 50 leden van Brainport Industries College. Op deze manier kunnen leerlingen die binnen de techniek een vak willen leren al met hun toekomstige leerbedrijf in contact komen. Leren in de praktijk is voor veel mbo-leerlingen de beste leerschool en een opleidingsroute met veel toekomstperspectief. Eigenaren en directeuren van de leden zijn zelf ook het voorbeeld van ooit leerlingen die via het leren van het vak nu zelf leiding geven aan een bedrijf.

 

Actuele kansen op de arbeidsmarkt

Door de Tech Events komen ouders ook in aanraking met het actuele toekomstperspectief van beroepen op de arbeidsmarkt. De bedrijven die een Tech Event organiseren hebben in ieder geval behoefte aan nieuwe medewerkers en laten zien in welk beroep ze op zoek zijn naar nieuw talent. Een actueel beeld van de arbeidsmarkt van nu en die van morgen. Via de Tech Events kom je in aanraking met opleidingen waar direct werk aan vast zit.

De bezoekers van vorig jaar waardeerden de Tech Events met ruim een 8. Het beroepsbeeld wordt door het bezoeken van een Tech Event verbeterd en bevestigd. 75% van de bezoekers geeft aan geholpen te zijn met hun studiekeuze. Praten met mbo-leerlingen in het bedrijf brengt de toekomst dichterbij. Ouders zien hun kind stralen in de praktijkomgeving.

 

Brainport Industries College

Brainport Industries College is een samenwerking van ruim 50 bedrijven in de Hightech industrie én de onderwijsinstituten: ROC Ter AA, SUMMA Techniek en Teclab. Het geven van voorlichting, helpen met het vinden van het geschikte leerbedrijf en het maken van de match tussen leerling en bedrijf zijn de hoofdactiviteiten. De focus ligt op de route van werkend leren: de Beroepsbegeleidende leerweg (bbl) in het mbo..

___________________________________________________________________________________________________________

Meer informatie:

Brainport Industries College, Michiel de Ruyter, m.deruyter@brainportindustriescollege.nl, 06 – 53 23 88 03

De Huufkes 91  |  5674 TL Nuenen  | 040 - 283  7838 | info@blw-kunststoffen.nl   

Privacy policy

Formulier ontvangen.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

CONTACT