uv lijmen

Kunststof verlijmen

Bij BLW Kunststoffen maken we gebruik van geavanceerde verlijmingstechnieken die zijn aangepast aan de specifieke eigenschappen van elk kunststofmateriaal. Ons ervaren team zorgt voor zorgvuldige voorbereiding, nauwkeurige dosering van het lijmen en optimale uitharding voor duurzame en betrouwbare verbindingen.

De specialist in kunststof bewerken
Korte lijnen
Al meer dan 40 jaar ervaring
Onderdeel van de BKB Groep

Kunststof verlijmen

Kunststof verlijmen is een proces waarbij twee of meerdere kunststofonderdelen aan elkaar worden gehecht door middel van een geschikte lijmverbinding. Het verlijmen van kunststof biedt talloze diverse voordelen, waaronder het creëren van naadloze en sterke verbindingen tussen verschillende kunststofonderdelen. Dit maakt het ideaal voor het produceren van complexe assemblages, waar traditionele bevestigingsmethoden te kort schieten.

uv lijmen

Onze technieken voor het verlijmen van kunststoffen

Bij BLW Kunststoffen hebben we ervaring met meerdere technieken voor het bewerken van kunststoffen en lijmsoorten. Voordat het lijm proces van kunststoffen begint is het van belang dat de juiste lijmsoort wordt gekozen. Deze lijmsoort hangt af van verschillende factoren zoals adhesie, blootstelling aan hoge temperaturen, uv-straling of contact met water. De verschillende lijmtechnieken waar wij mee werken zijn:

  • Ultraviolet lijmen
  • Gebruik van twee-componenten lijmen

Welke kunststoffen kunnen verlijmd worden?

Een breed scala aan kunststoffen kan worden verlijmd, maar de geschiktheid van een specifiek type kunststof voor verlijming hangt af van verschillende factoren. Onder deze factoren verstaan we de chemische samenstelling, oppervlakteconditie en de toepassing ervan. De meest veelvoorkomende kunststoffen die verlijmd worden zijn:

HET MACHINEPARK VAN BLW KUNSTSTOFFEN

Bij BLW Kunststoffen streven we naar voortdurende verbetering en innovatie en wordt ons machinepark voortdurend up-to-date gehouden met de nieuwste technologieën. Dankzij ons uitgebreide CNC-machinepark zijn onze specialisten in staat om vrijwel elke uitdaging aan te gaan!

Bekijk ons machinepark
hermlec32u
CNC-Freesbanken

Bij BLW Kunststoffen maken we gebruik van een divers scala aan geavanceerde freesbanken, waardoor we in staat zijn om hoogwaardige producten 3-assig en 5-assig te frezen.

dmg blw
CNC-Draaibanken

Bij BLW Kunststoffen vertrouwen we op onze geavanceerde CNC-draaibanken voor nauwkeurige productie, waardoor we hoogwaardige onderdelen kunnen leveren.

kunststof draaien blw
CNC-Draai-freescombinaties

Onze geavanceerde CNC-draai-freescombinaties zijn in staat om op een efficiënte wijze kunststof producten te produceren met maximale precisie.

biesse rover blw
Portaalfreesmachines

Onze portaalfreesmachines zijn gespecialiseerd in het frezen van grote platen voor hoogwaardige kunststof onderdelen.

meten kunststof blw
Meetmachines

We vertrouwen op onze geavanceerde meetmachines. Onze machines lopen voorop in het waarborgen van de kwaliteit van onze producten.

cleanroom blw kunststoffen
ISO Cleanroom

Met onze ISO cleanroom garanderen we een gecontroleerde omgeving waar we hoogwaardige kunststom componeneten kunnen reinigen die voldoen aan de strengste normen.

BLW Kunststoffen; Ook gespecialiseerd in de nabewerking van kunststoffen

Met jarenlange ervaring, toegewijde vakmensen en geavanceerde machines staan wij garant voor hoogwaardige kunststofverlijmingen die voldoen aan de strengste en hoogste kwaliteitsnormen. Bij BLW Kunststoffen streven we ernaar om uw projecten tot een succes te maken, met innovatie, vakmanschap én een focus op klanttevredenheid. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen helpen met uw kunststofverlijmingsbehoeften.

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan