hmpe kunststof

HMPE Kunststof

Technische/engineering kunststof

HMPE staat voor Hoog Moleculair Poly Ethyleen, waar de moleculaire dichtheid van de kunststof vaak de eigenschappen bepaalt. Bij BLW Kunststoffen zijn we gespecialiseerd in het bewerken van diverse soorten HMPE, zoals HMPE500 en HMPE1000. We adviseren u graag over welke HMPE het beste past bij uw toepassing.

HMPE Kunststof

HMPE is een kunststof dat met name wordt gebruikt in de machinebouw en voedselindustrie. Het is een vochtafstotende kunststof met een goede slijt-, slag- en kerfslagvastheid. Daarnaast is dit materiaal verspanend te bewerken dankzij ons geavanceerde machinepark.

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen HMPE500 en HMPE1000?

Het cijfer achter HMPE bij HMPE500 en HMPE1000 geeft de moleculaire dichtheid van het materiaal weer. Door de hogere moleculaire dichtheid van HMPE1000 heeft dit materiaal een hogere treksterkte dan HMPE500. Daarnaast is HMPE1000 geen materiaal om te lassen, waardoor HMPE500 een betere keuze is wanneer lassen vereist is. Beide varianten, HMPE500 en HMPE1000, zijn echter van hetzelfde type UHMWPE en delen daarom vergelijkbare mechanische eigenschappen.

Het precies bewerken van HMPE

Wilt u HMPE met precisie bewerken voor uw projecten? BLW Kunststoffen staat klaar om u te helpen. Onze expertise in het bewerken van HMPE zorgt ervoor dat u hoogwaardige en nauwkeurige onderdelen krijgt die perfect aansluiten op uw behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen ondersteunen bij het realiseren van u projecten met HMPE.

Interesse of vragen?

Voel u vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 040 – 283 7838 of door het contactformulier hiernaast in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

9772 frank van hoof blw1
Frank van Hoof
Vestigingsdirecteur
info@blw-kunststoffen.nl
Vraag een offerte aan